Nieuws

Voorbeschouwing finales Wijkom Open 2019

Om 11 uur wordt er gestart met de finale DE. Deze zal gaan tussen de youngers Bente Spee en Anouk Koevermans. Beiden zijn aanvallend ingesteld. Bente speelt iets meer met tempo en vaart en Anouk met vaart en iets meer variatie. Het belooft een open strijd te worden die alle kanten op kan.

De finale HE, die aansluitend op de DE finale rond 12.30 uur gaat beginnen, gaat tussen Mister Wijkom Open, Bart de Gier, en mister Wijkom Open 2019, Sidney de Boer. Dit is Bart zijn 10e finale, waarvan hij al zeven keer met de titel naar huis ging. Bart zijn kracht ligt een strakke ingravende slice backhand waarmee hij zijn harde scorende forehand in stelling brengt. Bart heeft een sterke service, maar dat heeft zijn tegenstander Sidney ook. Sidney is de man van deze editie door zaterdag en zondag een volledige competitiedag te moeten spelen. Dit was de oorsprong van dit toernooi met  Bart Beks die dat in de erste editie ook deed. Sidney heeft een aanvallende speelstijl en trekt veel naar het net om met strakke volleys de punten binnen te halen.

Rond 13.30 gaat op baan 3 de DD finale tussen het geroutineerde Zandvoort koppel Nicky van Bakel en Charlotte van der Meij-Logger en de bij Martin van der Bruggen. de opleidende trainer van Kiki Bertens,  trainende Anouk Koevermans en Cato Tangkau.

Rond 14.30 uur komt Sidney voor de tweede keer de baan op samen met Igor Straatsma. Zijn moeten het opnemen tegen Boris Beumer en Brain de Vrind. Dit belooft een attractieve wedstrijd te worden met tee zeer aanvallende dubbels met goede volleys.

De afsluitende partij is traditiegewijs altijd het GD. Daarin komt Sidney uit met Demi de Vries. Wie hun tegenstanders worden is in het begin van de middag bekend wanneer Linda Jelsma en Mende Meuffels het opnemen tegen Emily van der Werf en Yvo van der Horst.

De toegang is gratis. Dus kom genieten van toptennis in Beverwijk.

« Terug

» Nieuws archief