Tennisshop

Boek "Lelijk Winnen"

Lelijk winnen

 

Brad Gilbert, Lelijk Winnen

Lelijk winnen: Een must voor elke speler

Brad Gilbert, voormalig coach van Andre Agassi en Andy Roddick, schreef zijn eigen ervaringen op in Winning ugly. Hij wordt wel de beste ter wereld genoemd als het gaat om de mentale kant van het tennis. Eerst als speler, waar hij zonder fraaie slagen de grootste namen uit het profcircuit heeft verslagen en later als coach.
Met de Nederlandse vertaling is het boek nu toegankelijk voor een breder publiek. Zowel wedstrijdspelers als recreatieve spelers kunnen hun voordeel doen met het boek. In Lelijk winnen leert Brad Gilbert recreanten en wedstrijdspelers hoe ze vaker kunnen winnen, zonder dat ze perse hun slagen moeten veranderen. De sleutel tot succes is volgens hem meer nadenken, situaties herkennen, analyseren en kansen benutten. Dat betekent dat je de tegenstander vóór, tijdens en na wedstrijden analyseert en hem of haar dwingt om jouw spel te spelen.Het boek is onderhoudend geschreven met prachtige spelanalyses van de beste spelers van de wereld, tips en anekdotes om van te smullen. Maar vooral Gilberts lessen in hoe je kunt winnen van tegenstanders, die eigenlijk sterker waren dan hij, zijn bijzonder interessant.
Lelijk winnen hoort dan ook thuis in de boekenkast van iedere tennisser.De Nederlandse editie heeft een speciaal voorwoord van Jan Siemerink.

 

Recensie Tennismagazine 

 

Lelijk leren winnen

Hij wordt misschien wel de beste ter wereld genoemd als het gaat om de mentale kant van tennis. Althans: dat was hij, want Brad Gilbert is al enige tijd niet meer actief. Zijn slagen zagen er niet altijd even stilistisch uit, maar scoren deed hij er wel mee. De grootste namen uit het circuit heeft hij verslagen: dankzij, zoals hij zelf zegt, zijn lelijke spel.In zijn boek Lelijk winnen, nu verschenen in een Nederlandse vertaling, leert Gilbert recreanten hoe ze vaker kunnen winnen. Ook voor recreanten is de mentale kant van het spel immers heel belangrijk, benadrukt Gilbert. Bijna iedere recreatieve speler heeft wel een Angstgegner, een man of vrouw die alles terugbrengt of een linkshandige tennisser met een heel vervelende wegdraaiende service. De sleutel tot succes is volgens hem meer nadenken, analyseren en kansen benutten. Hoe? Door snode plannen te ontwikkelen om het spelplan van de tegenstander te ontregelen. Door zijn of haar ritme te verstoren. Met reguliere middelen dat wel. Of zoals een van de vele tips luidt: als je makkelijk je service behoudt, voer dan de druk op de service van de tegenstander op, neem meer risico en speel agressiever. Recreanten beschouwen alle punten en games in een wedstrijd als ongeveer even belangrijk. Gilbert heeft echter ontdekt dat bepaalde punten van ’’groot psychologisch en strategisch evenwicht zijn’’. En dat zijn volgens hem niet alleen de game- en setpunten. ’’Het is ongelofelijk hoe vaak recreanten een briljant punt willen slaan midden in een ralley terwijl geen van beide spelers in het voordeel staat.’’ Ook Sjeng Schalken vindt dat iedere tennisspeler die als winnaar van de baan wil stappen dit boek moet lezen: ’’Brad Gilbert laat zien dat, net zoals ik dat doe, je alle middelen moet gebruiken om als het minder loopt je tegenstanders van de wijs te brengen. Sleep ze in het gevecht en laat ze door een hel gaan om uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd te komen.’’
In het 210 pagina’s tellende boek krijgt de lezer een mental view in het brein van vele toptennissers en wordt hij voortdurend aangespoord zijn eigen winnersmentaliteit aan te scherpen. Een aanrader voor iedereen die van tennis houdt.

 Klik hier om het boek te bestellen!

 

Boek " Onvoorwaardelijke Steun"

 

voorzijde kaft O S

Brad Gilbert: Onvoorwaardelijke Steun

Brad Gilbert, de top tennis coach in Amerika, heeft twee van Amerika’s grootste spelers – eerst Andre Agassi en daarna Andy Roddick – begeleid op weg naar de befaamde nummer één positie van de wereldranglijst. En hij deed dat in zijn eigen unieke stijl waarvan we allemaal kunnen leren over het coachen van winnaars, niet alleen op de baan maar ook op kantoor, in het klaslokaal, of bij iedere andere leiderschapssituatie. Gilbert doet alles voor zijn spelers, en zijn onvoorwaardelijke steun geeft hen een onverslaanbaar voordeel.

Boordevol verhalen over de druk van Grand Slam tennis, Onvoorwaardelijke Steun is een vermakelijk boek dat ons kan helpen onze persoonlijke doelen te verwezenlijken en anderen te inspireren op weg naar de top.

Gilbert z’n verhalen over zijn jaren in het profcircuit maken zijn filosofie over het coachen zeer toegankelijk voor alle lezers. Onvoorwaardelijke Steun beschrijft zijn praktische aanpak en daarmee de sleutel tot het behalen van voordeel op en buiten de baan voor iedere speler of beginnende coach.
– Rohan Goetzke oud-coach van Jan Siemerink en Richard Krajicek en tegenwoordig technisch directeur KNLTB

“Boeiend.... Onvoorwaardelijke Steun beschrijft hoe één van de meest zichtbare coaches in de tenniswereld zijn sterren laat stralen. Zijn succesvolle filosofie is zowel op de baan als in het bedrijfsleven bruikbaar.” – Inside Tennis

“Wat hij heeft geleerd van zijn jaren als speler en als coach, zegt hij, is bruikbaar voor mensen met allerlei verschillende werkzaamheden.
Er zit een hoop bruikbare informatie in dit boek.” – USA Today

“Onvoorwaardelijke Steun is een oprecht eerbetoon aan de kunst van het coachen. Gilbert’s liefde voor het vak zal zowel aanslaan bij lezers die zichzelf als coach willen ontwikkelen als lezers die houden van boeiende verhalen.” – Tennis


Klik hier om het boek te bestellen!

 

5 DVD's Biomechanica seminar van Bruce Elliot

DVD Bruce Elliot

 De Australische professor Bruce Elliot is dé specialist biomechanica in het tenniscircuit.Hij schreef hierover artikels , 10 boeken en deed vele presentaties en bijscholingen. Teven is hij consultant van de Australische tennisfederatie en werkt hij nauw samen met de ITF.

Klik hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen.

 

 Seminar 2003

 DVD's seminar 2003

Met lezingen van Theo Mulder (Mens als geboren aanpasser), Piet van Wieringen (Perceptie in het tennis), Bouke de Boer (NLP), George Boekling (Betekenis van de functionele optometrie voor het tennis) en Nick Carr (coaching Martin Verkerk) kunt u zich laten inspireren voor de praktijk. Zie ook de verslagen van het seminar onder het item seminar.

Klik hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen.

 

Seminar 2004

 DVD's seminar 2004

Te weinig tijd om boeken te lezen?

Kijk dan op de tijd dat het je uitkomt naar het seminar 2004 met lezingen van Gerald Weltevreden en Wendy Horsch (Scouten jong talent ), Marjan van Breukelen (Ademhalingoefeningen bij tennis), Jan Huijbers (Concentratie), Sven Groeneveld (Coaching topspelers) en de businessavond met Ton Boot (landskampioen MPC Capitals)

Klik hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen.

 

Seminar 2005

DVD's seminar 2005

Opnieuw was het seminar een zeer leerzame dag. U kunt dit thuis toch nog meebeleven!

Met lezingen van Jacques van Rossum (Coaches die nooit verliezen), Bert de Cuyper (Emotiemanagement bij tennis), Rohan Goetzke (Coaching aan de top), Frank Heckman (Reis van de held) en de businessavond met Peter Blange (landskamioen Nesselande)

 Klik hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen.

 

Seminar 2006 

Seminar 2006

 

Klik hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen.

 Seminar 2007

Seminar 2007

Klik hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen.

 

Seminar 2008

Seminar 2008

Klik hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen.

 

Seminar 2009

 

dvd seminar 2009

 

Klik hier  hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen

 

Seminar 2010

seminar 2010

 

Klik hier hier om het DVD-verslag van dit seminar te bestellen

Van alle lezingen zijn ook losse dvd banden te bestellen.