Het Nieuwe Oranjehof Future toernooi 2012 Welkom in Alkmaar

Voor het vijftiende jaar heten we spelers, coaches en toeschouwers welkom op het internationale Future tennistoernooi op het fraaie en knusse tennispark De Hout.
Deelnemers uit de hele wereld komen naar Alkmaar om punten te verzamelen voor de wereldranglijst bij de dames en de heren.

Een van de mooie aspecten van het Future toernooi in Alkmaar is de groep vrijwilligers, die heel hard werkt om dit toernooi elk jaar mogelijk te maken.
Deze mensen, ook zonder binding met de club of met tennis, zijn zo betrokken geraakt bij het toernooi, dat ze ermee zijn verweven. Zij zorgen elk jaar weer, vanaf de voorbereiding, maanden voor de start, tot en met de finaledag, voor een topprestatie. Daar mogen we trots op zijn.

Vanaf dit jaar gaat het toernooi verder onder de naam ‘Het Nieuwe Oranjehof Future toernooi’. Het Nieuwe Oranjehof is het prachtige appartementencomplex aan de overkant van tennispark De Hout waar het buitengewoon mooi wonen is.

Het belooft weer een tennisweek te worden met mooi en spannend tennis op topniveau. Maar natuurlijk wordt ook aan de jeugd uit de regio gedacht.
Tijdens de toernooiweek kunnen zij veel plezier beleven aan het straattennis, de jeugdclinic en het minitennistoernooi.
Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en de deelnemers aan dit Future toernooi zijn heel bewust bezig met hun Future!!

Natuurlijk zijn we ook trots op de sprekers die jaarlijks komen op het in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Tennisleraren georganiseerde trainers- en coachseminar.
Kennis delen en je laten inspireren is het devies voor deze meeting.

Als dank aan de sponsors halen we elk jaar een topcoach naar het Future toernooi.
Dit jaar zal op de businessavond ‘coach van het jaar’ Brain Farley onze gast zijn, hij werd met de Nederlandse honkbalploeg wereldkampioen.
Hij zal in zijn presentatie laten zien hoe zijn ploeg deze unieke prestatie leverde door onder andere toplanden als Amerika en Cuba te verslaan.

Organisatie 2011

We zijn heel blij dat een lang gekoesterde wens in vervulling gaat.
Begin van dit jaar hadden we goede hoop dat we u, tijdens het toernooi, in het nieuwe clubhuis zouden kunnen ontvangen, maar het is twijfelachtig of dit gaat lukken. Natuurlijk kunt u er van uitgaan dat de organisatie er alles aan zal doen om eventueel ongemak tot het uiterste te beperken.

Ten slotte nog een speciaal welkom aan hoofdscheidsrechter Laszlo Nyirö uit Hongarije.  Al weer voor het twaalfde seizoen staat hij klaar voor spelers en organisatie.


We wensen iedereen een aangenaam en sportief verblijf in Alkmaar toe.

Namens de organisatie:
Ronald van der Horst
Toernooi directeur


PS Tijdens het toernooi zijn er ook Open Dagen van Het Nieuwe Oranjehof . U wordt als toeschouwer ontvangen op de bovenetage van het clubgebouw voor een kopje koffie en u kunt onder begeleiding de appartementen bezoeken. Kom gerust langs, zonder vooraf een afspraak te maken, op het dakterras van Tennispark De Hout.