11 Internationale toernooien t/m 18 jaar

Deze toernooien vallen onder de Internationale Tennis Federatie (ITF), de toernooien worden dan ook ITF toernooien genoemd.
De opbouw van de toernooien is gelijk aan de opbouw van de Nationale de oude K-toernooien. De start categorie is ITF 5. Ze lopen op tot de ITF 1 toernooien. Hierboven zitten de Grandslams (ITF A).

 

Niveau

2011 Biesterbos inschrijven

Als startende speler kan je je inschrijven voor een ITF 5 en ITF 4. Bij 4 krijg je meer punten. Maar ook internationaal is het niet altijd zo dat deze sterker is als een ITF 5. Bijvoorbeeld in de winter is er in Almere een ITF 4. Het is losstaand toernooi in Nederland. Hierdoor willen andere landen niet zo gauw kosten maken. De kans dat je mee kan doen aan de kwalificatie is daarom best groot.In de zomer is er een ITF 4 in Leidschendam. Dit is een redelijk sterk toernooi. In de zomer gaan spelers uit het buitenland meer reizen. Maar je kunt je wel inschrijven voor de kwalificaties, omdat de schema’s vaak 64 zijn.

Hetzelfde verhaal geldt voor het ITF 4 toernooi in Hillegom. Vaak is het kwalificatieschema niet vol.

In de winter is er  een ITF 4 toernooi in Almere. Dit toernooi is vaak sterk en ook vaak behoorlijk vol in de kwalificaties. Maar je weet nooit..

Nederland heeft ook een ITF 2 toernooi. Dat is het Biesterbos open in Castricum. Ook hier kan je zelf inschrijv

en om mee te doen bij de kwalificaties.

Kom je in het hoofdtoernooi dan moet de organisatie zorgen voor gratis overnachting. Dat geldt voor alle toernooien vanaf ITF 3 en hoger. Ben je in het buitenland en ben jij de enige speler dan maakt de begeleider ook de kans om gratis te overnachten. Dan moet je via de KNLTB een officiële verklaring hebben dat je de begeleider bent.


IPIN

Wil je aan een ITF toernooi mee doen, dan moet je eerst een IPIN hebben. Dit is een internationaal Personal Indfication Number, een soort tennispaspoort. Dit nummer blijft je hele carrière hetzelfde nummer. (eigenlijk net zoals je KNLTB lidnummer) Deze kan je via de website van de ITF aanmaken. De kosten zijn jaarlijks $ 30 en gelden tot en met 31 december. Als je echter in november en december betaalt dan geldt het lidmaatschap ook voor het komende jaar. Zolang je internationaal (wil gaan) spelen moet je jaarlijks de IPIN fee betalen aan de ITF. De betaling geschied per creditcard na het doorlopen van het online registratieproces.

Wil je een IPIN aanvragen neem dan de volgende stappen:

Stap 1: Ga naar de volgende website: http://www.itftennis.com/ipin/

Stap 2: Klik op: Please click here to register for your IPIN Membership

Stap 3: Kies Engels

Stap 4: Klik op: Click here to register for your IPIN membership now!

Stap 5: Geef je e-mail adres op

Stap 6: Klik op de gegeven link in het e-mail bericht van de ITF

Stap 7: Vul je persoonlijke gegevens in

Stap 8: Volg de laatste stappen en betaal per creditcard

 

Inschrijven ITF toernooien

Als je eenmaal een IPIN hebt aangemaakt kun je inschrijven voor ITF toernooien. Log in met je IPIN gegevens op de webpagina: http://www.itftennis.com/ipin/. Als je bent ingelogd kun je per specifieke toernooiweek voor 1, 2 of 3 toernooien inschrijven. Je kunt ook de prioriteit aangeven. (geef de hoogste prioriteit aan het toernooi waar je het liefst wilt spelen of waar je denkt de meeste kans te maken) Wil je meer informatie over het aanmeldingsproces en de ITF regels kijk dan op: http://www.itftennis.com/juniors/circuitinfo/regulations.asp.

Wanneer moet je hebben ingeschreven? De deadline van de inschrijving is voor ITF 1 t/m 5 toernooien normaal gesproken de dinsdag (14.00 GMT) 27 dagen voor de maandag van de betreffende toernooiweek. Check voor de zekerheid de factsheet van het toernooi dat je wilt gaan spelen. Soms hebben toernooien uitstel op de regel. Na de inschrijfdeadline kun je zien of je direct bent geaccepteerd in een toernooi voor het hoofdtoernooi. (DA) Ben je niet direct geaccepteerd dan kan het zijn dat je in de kwalificatie terechtkomt, dit wordt aangeduid met een Q. Sta je nog niet als DA of Q dan ben je een alternate. (A) Hou goed in gedachten dat ook al sta je als 60e alternate er nog veel mogelijk is na de inschrijfdeadline. Normaal gesproken volgen er nog veel afmeldingen en verschuif je steeds op de lijsten.
De deadline voor terugtrekkingen is de dinsdag (14.00 GMT) 13 dagen voor de maandag van de betreffende toernooiweek. Een alternate mag zich ten alle tijden terugtrekken.


ITF Ranking Bij de ITF Juniors ranking gaat het om de beste 6 enkelspel resultaten en de beste 6 dubbelspel resultaten. Het leuke aan het ITF systeem is dat er een gecombineerde ranking is. De resultaten van het enkelspel tellen voor 80 % mee en de resultaten van de dubbels voor 20 %. Hierdoor wil iedereen graag dubbelen. Zou ook een goed idee zijn voor de Nederlandse jeugdtoernooien! In 2012 gaaat de KNLTB dit ook invoeren!


ITF toernooien t/m 18 in onze regio

Wil je in buurlanden ook ITF spelen dan kan je rond Kerst in Belgie terecht. Dan moet je wel al een ranking hebben. De kwalificatie is uitsluitend voor de Belgen.

Overnachten kan soms op het park en anders in het Hostel in Mechelen. Prima kamers en redelijk prijs.
In Duitsland is in januari een toernooi in Hamburg.

In de winter en de zomer is er een ITF 4 toernooi in Kopenhagen. De reis is net te doen met de auto. Er is in Kopenhagen een groot hostel. Je slaapt wel met meerde mensen op een kamer. Maar soms is het rustig. In de keuken kan je gebruik maken van de keuken en kan jezelf koken.