Nieuws

Goede wedstrijden op de laatste dag van de kwalificaties Central Park toernooi

De tweede dag van het Central Park toernooi konden de speelster zich ook aanmelden voor de kwalificaties. Was het schema de afgelopen jaren meestal niet vol, dit jaar moesten 4 speelsters teleurgesteld worden. Het kwalificatie schema kreeg er nog een sterke reekshoofd bij. Aangezien alle wildcards voor het hoofdtoernooi waren vergeven wilde nummer 13 van Nederland, Nicolette van Uitert, toch graag in de kwalificaties meedoen.  Nicolette plaatste zich voor het hoofdtoernooi en is daar nu ook eerste geplaatst.

Een andere wildcard voor de kwalificaties ging naar Aniek van Rossum. Zij moest het opnemen tegen de talentvolle Griekse Maria Tritou. Aniek was constanter dan haar 15-jarige tegenstandster en won met 6-2,6-4. Later won Aniek na verlies van de eerste set toch van Tessa van der Ploeg in drie sets.

De beide zusjes Kranendonk redde het in de laatste ronde van de kwalificatie niet. Emma moest de eer laten aan Renate van Oorschodt en Irene dolf het onderspit tegen Sophie van Rosendael.

Bij de heren speelde Freek Tissink twee hele sterke wedstrijden. Zeer gecocentreerd en gedreven spelend moest hij tegen zowel tegen Michiel Doorenbal en als Douwe Disbergen slechts twee games afgeven.

Ricardo van Zutphen speelde zich ook knap naar het hoofdtoernooi. Hij won na een spannende wedstrijd van de hoogst gerangschikte heer van het kwalificatieschema, Koen de Haan, met 7-5,7-6 (4). Koen komt morgen toch in het hoofdtoernooi als Lucky Looser

 koen en ricardo

Links Koen de Haan en rechts winnaar Ricardo van Zutphen.

Ook Sten Leushuis en Timo de Mooy plaatsen zich voor het hoofdtoernooi. Timo plaatste zich in een zwaar bevochten driesetter ten kostte van Tom Smit.

Kijk voor alle uitslagen onder het kopje uitslagen. U treft dan ook de loting van het hoofdschema en het speelschema van morgen.

Het is zeer de moeite waard om naar de wedstrijden te komen kijken. De toegang is gratis en u kunt de wedstrijden in de hal volgen of vanuit de VIP ruimte boven en achter de baan.

« Terug

» Nieuws archief