Nieuws

Het gaat goed met het mannen tennis!!!!

ulndaag waren er een paar mooie confrontaties tussen jonge aankomende spelers. En dat stemt mij tevreden. Ze wonnen wel niet allemaal, maar ze lieten zien dat ze het grotere werk zeker aankunnen. Nog wat fysiek sterker worden en de resultaten gaan zeker komen.

Zo liet Sidane Pontjodikromo zien dat hij nagenoeg gelijkwaardig was in het spel. Alleen kon hij nog niet met zijn service makkelijke punten binnen halen en zijn tegenstander de derde geplaatste Niels Lootsma wel. Niels kwam een paar keer in de problemen en Sidane kon naar 5-5 terug knokken. Maar het breakpunt werd met een ace weggepoetst. En zo ging het nog een paar keer. Ondanks dat Sidane goed inkwam en de hoek verkleinde in de returns, belandde er een aantal services van Niels onhoudbaar op de lijn. Maar mooie dingen gezien van de 16 jarige leerling van Tjerk Bogtstra en Martijn Voorbraak.

Ook de confrontatie tussen Bart Stevens en Gijs Brouwer stemde mij hoopvol. Bart bewoog heel goed van uit elke situatie terug naar vlak bij de baseline, om daar toe te kunnen slaan. Dat lukte de eerste set heel goed. Gijs krikte in de tweede set zijn niveau iets op en pakte de tweede set en daarna ook de final set.

 

« Terug

» Nieuws archief