Nieuws

Update Wijkom NRT 1**toernooi

Bart de Gier en Kim v.d. Horst verdedigen titel Wijkom Open 2017

Bart en Kim hebben zich ingeschreven voor het Wijkom Open ( voorheen Connectica Open) Categorie 1** toernooi, de traditionele seizoensopener van het gravel buitenseizoen. Won Bart vorig jaar in de finale van Botic van Zandschulp, de latere Nationaal Kampioen, dit jaar moet hij afrekenen met tweede geplaatste Jesse Timmerman en derde geplaatste Roderik Franken. Tot de geplaatste spelers behoort uit de regio de zesde geplaatste Heemskerker Zen Zijlstra, die ook dit jaar zal uitkomen voor TV Heerhugowaard in de hoofdklasse.

Kim krijgt het dit jaar zwaar om haar titel te verdedigen. Eerste geplaatst is Heerhugowaard speelster Nina Kruijer (13 op de Nationale ranking). Nina timmert ook internationaal hard aan de weg en staat inmiddels 785e plaats op de WTA ranking. Tweede geplaatst is Lotte van Leeuwen en derde Claire Verwerda. Uit de regio is Heerhugowaard speelster Annick Melgers vijfde en Bakkum speelster Kim van der Horst zesde geplaatst.

Er zijn dit jaar veel outsiders die niet geplaatst zijn, maar wel hoofdklasse spelen en ingeschreven staan voor het hoofdtoernooi. Tot de outsiders worden de Heerhugowaard speelsters Femke Reinhard en Lisanne Balk gerekend.

De inschrijving voor het Wijkom / Connectica GD 1*** toernooi is nog niet gesloten, maar heeft al een aantal zeer sterke combinatie op de lijst staan. Naast een zeer sterke Heerhugowaard delegatie met onder andere Nina Kruijer samen met Jake Mak hebben ook Dominique Karregat en Kevin Boelhouwer zich ingeschreven.

Tot de outsiders behoren de Heerhugowaards koppels Annick Melgers met Roderik Franken, Lisanne Balk met Remco Pondman, Rowie Kouw met Jeroen v.d.Ven, Femke Reinhard met Heemskerker Zen Zijlstra en de Bakkum combinatie Kim van der Horst met Viktor Rotteveel.

De poulewedstrijden van het gemengdubbel toernooi zijn in het voorweekend op zaterdag 25 en zondag 26 maart. Uit elke poule gaan de twee sterkste combinaties door.

De kwalificatie belooft al volop strijd om de vier plekken voor het hoofdtoernooi. De kwalificaties worden verspeeld op maandag 27 maart en dinsdag 28 maart.

Het zal knokken worden voor de spelers om er in te komen. Waarschijnlijk komen alleen spelers met een behoorlijke ranking in het kwalificatie toernooi.

Op woensdag 29 maart om 10.00 uur start het hoofdtoernooi van het Wijkom Open Categorie 1** toernooi op de zes gravelbanen van Arthur Hoorns Racket Centre.

Ook voor de dubbels hebben de eerste combinaties zich al per mail ingeschreven. Zo vlak voor de voorjaarscompetitie wil iedereen nog even een echte wedstrijd spelen op het gravel na een hele winter te hebben getraind. Vandaar dat het Wijkom Open zo gewild is bij de spelers. Spelen tegen goede tegenstanders op de elk jaar weer uitstekende banen van Arthur Hoorns Racket Centre aan de Kuikensweg 82 A (naast het Sportfondsenzwembad) in Beverwijk. De finales worden gespeeld op zondag 2 april.

De toegang is gratis.

Kijk voor alle informatie over de lotingen, het speelschema, de uitslagen en al het actuele nieuws op www.toptennis.nl.

« Terug

» Nieuws archief