Nieuws

Mooie kwartfinales Wijkom Open

Er was volop strijd in de kwartfinales. Het schema liep dan ook behoorlijke vertraging op op het einde van de dag. Gelukkig was het heerlijk zitten genieten in de zon op de tribune naar wedstrijden op hoog niveau. In de ochtend liet Bart de Gier zich niet verrassen door Boris Beumer. Boris had wel aanvallende intenties maar Bart passeerde sterk.

Brain de Vrind begon scherp tegen Sidney de Boer. Pessserde precies en maakte weining fouten en pakte de errste set. Hierna kantelde de wedstrijd. Sidney begon meer te scoren bij het net en Brain begon mer foutjes te maken, waardoor sidney uiteindelijk toch met de eer ging strijken.

Igor Straatsma doet waar hij goed in is. Heel hard rennen en net een bal meer terugslaan als de tegenstander. Tegenstander Lars Bijsterbosch pakte de tweede set, maar bij Lars was de mentale accu leeg om dat ook te doen.

In de laatste wedstrijd van de dag tussen Mats Hermans en Maikel Borg was er vanaf de eerste rally volop strijd. Er ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd die leek uit te draaien op een tiebreak derde set. Lange rally's met volle slagen van de baseline. Hoog niveau. Helaas ging Mats door zijn enkel en moest hij bij een 5-4 voorsprong, maar 30-15 stand voor Maikel opgeven. Vorig jaar had hij doorgespeeld en dat had hem 3 maanden herstel gekost. Vandaar de verstandige keus om te stoppen. Hopelijk valt de schade mee voor Mats, aangezien hij een brace om had die de ergste klap heeft opgevangen.

Bij de dames zijn het een beetje jeugdkampioenschappen. Zelfde soort speelstijl. Diegene die is meer durft en net iets precieser is wint de wedstrijd. Anders dan de verschillende speelstijlen bij de mannen gaat het hier veel meerr om details die beslissen over de partij. Wedstrijden voor de kenners en de fijnproevers.