Nieuws

Halve finales Wijkom Open

Beide damesenkels leverde heel veel strijd op. De ongeplaatste Lexie Stevens versloeg knap de eerste geplaatst Noa Liang-A-Fong met 6-2 in de derde set. Het verschil was dat elke ondiepe bal door Lexie werd aangepakt en scherp tegen de lijnen geplaatst en gescoord.

In de andere halve finale nam Donnaroza Gouvernante een 4-0 voorsprong. Eva knokte zich terug. Via 3-5 tot 5-5. Op 6-5 kon Donnaroza de set uitserveren. Maar op dat moment liet haar service haar in de steek door 2 dubbelfouten. Ook in de tiebreak nam Donnaroza een 5-2 voorsprong. Maar Eva bleef gaan met haar forehand met harde scorende ballen in de hoek waar Donnaroza het antwoord op schuldig moest blijven. Ook in de tweede set was Eva net iets dominanter. Zij maakte ook fouten, maar pakte ook de punten (7-6 (5), 7-6 (4).

De beide herenwedstrijden leverde spektakel op. Op beide banen waren prachtige hard geslagen rally's gespeeld. Bart de Gier kreeg tegen Ruben Konings wel de kansen in de eerste set, maar was slordig in de afronding. Ruben pakte de eerste set in de tiebreak. Bart trok de tweede naar zich. In de derde set bleef Ruben hard werken om onder de ballen te komen en liep uit naar een 4-0 voorsprong. Deze voorsprong liet hij zich niet meer ontglippen en pakte de overwinning tegen de zevenvoudige winnaar Bart de Gier.

In de andere halve finale tussen Mattheo Knoop en Zachary Eisinga was er een gelijkopgaande wedstrijd door twee sterke spelers op de baseline. In de eerste set speelde Zachary net iets gevarieerder door een aantal keer naar het net te gaan en dropshots te spelen (6-3). In de tweede set was Mattheo net wat taaier en stabieler (7-6(1)). Deze lijn zette zich ook in de derde set voort. Maar na twee uur en 10 minuten strijd moest helaas Zachary Eisinga de strijd staken met een rug- en beenblessure.

Eva Vedder speelt zondag ook in de damesdubbelfinale. Samen met Annick Melgers wonnen zij van het Heerhugowaard hoofdklasse duo Bibi Kruijer en Rowie Kouw. In de finale treffen zij Amalia Stuger en Rikke de Koning.

De herendubbelfinale belooft een spectaculaire wedstrijd te worden. De oude rotten Yannick Ebbinghaus en Bart van Kampen nemen het op tegen mister Wijkom Bart de Gier en Alban Meuffels.

De slotpartij op zondag moet het voor het eerst in jaren doen zonder Heerhugowaard combinaties. Het wordt morgen een strijd tussen Hoofdklasse dubbel Bo Verhulsdonk en Alexander Nonnekes van De Gouw uit Zaandam tegen Bakkum eerste klasse dubbel Gaby Beelen en Ruud Vis.