Nieuws

Kwartfinales Wijkom Open

In de eerste set kon Max van Nunen prima mee in de rally met Bart de Gier. Een break was voor Bart voldoende om de eerste set binnen te halen (6-4). Hierna was Bart los en kwam hij met harde forehands uitstekend door en was het weerwerk van Max gebroken (6-0). Titelhoudster Donnaroza Gouvernante speelde heel veel dwingende ballen in de hoeken en en pakte met 6-0 de eerste set. Maar Madelief Hageman deed hierna wat ze de hele week al goed deed en dat is nog taaier zijn en nog meer ballen terugslaan. Ze nam zelfs steeds een game voorsprong, maar uiteindelijk kon Donna de zaak rechttrekken en met 7-5 ook de tweede set winnen.

Eerste geplaatste Noa Liang-A-Fong moest vol aan de bak tegen Bo Luttikhuis. Met volle slagen bestookten zij elkaar. Uiteindelijk won Noa met 6-3 in de derde set.

Lexie Stevens zette haar zegetocht voort. Uit de kwalificatie, won zijn in het hoofdtoernooi opnieuw. Nu moest finaliste van vorig jaar, Annick Melgers, haar na afloop de hand schudden. Lexie was net wat stabieler in de rally's. Annick scoorde wel mooie punten, maar maakte ook wat meer onnodige fouten (6-4,6-3).

Tweede geplaatste Mattheo Knoop had zijn handen vol aan Dax Donders. Na een best wel gelijk opgaande eerste set, met 6-3 winst voor Mattheo pakte Dax met knap spel de tweede set met 6-1. In de derde set maakte Dax net wat te veel fouten in kansrijke situatie door de bal net tegen de netband of net uit te spelen. Hierdoor pakte Mattheo de winst met 6-1.

Ruben Konings en Nathan de Veer maakten er een echt gevecht van. Met harde scherpe slagen dwongen ze elkaar tot het uiterste. Nathan won de eerste set (6-4), Ruben de tweede (7-5). In de derde setbleef Ruben de aanval zoeken en scerp naar de hoeken spelen. Uiteindelijk pakte hij met 6-3 de derde set.

Nationaal kampioen t/m 18 jaar, Zachary Eisinga, is morgen de uitdager van Mattheo Knoop. In het begin keek hij tegen Yannick Verwater tegen een achterstand aan. Maar met een sterke service pakte hij toch de errste set. Daarna pakte hij door en kwam niet meer in de problemen.

In de herendubbel was er een mooie partij tussen her Heerhugowaard hoofdklasse dubbel Dax Donders en Jeroen van der Ven tegen Yannick Ebbinghaus en Bart van Kampen. Met hele lange games met wisselden kansen zorgde voor een hele lange en leuk wedstrijd die Yannick en Bart in driesets wonnen. Hierdoor treffen zij morgen de tweede geplaatste Tomas Tallart Fabre en Bart van Haarlem. De andere halve finale gaat tussen de eerste geplaatst Flris Podzimek en Niels Visker en de uitdagers Bart de Gier en Alban Meuffels.

Dax Donders moest op het einde van de dag ook nog mixen met Bibi Kruijer tegen Bo Verhulsdonk en alexander Nonnekes. De accu was bij Dax aardig op (3-6,0-6). Eerder hadden Anna Rootjes en Ralph Knol zich al geplaatst voor de halve finale. Zij treffen Bo en Alxander.

De andere halve finale is een Bakkum aangelegenheid. Gaby Beelen en Ruud Vis wonnen van Sophie Wagemaker en Robert Kef en teamgenoten Kim van der Horst en Viktor Rotteveel wonnen van Rowie Kouw en Koen van der Meer.