Nieuws

2e Ronde Wijkom Open

Onder zonnige omstandigheden won toernooi favoriet Bart de Gier in een leuke wedstrijd van Onno Kloosterboer. Onno kwam veelvuldig naar het net, maar kon Bart onvoldoende in problemen brengen (6-3,6-3).

Oud clubgenoten Rowie Kouw en Annick Melgers maakten er een titanenstrijd van. Na setwinst 6-1 van Annick, knokte Rowie zich naar een 7-5,5-4 stand. Ze kwam nog op 0-30 op de service van Annick. Annick kon toch nog de game pakken en zegevierde uiteindelijk in de tiebreak in de derde set.

Yannick Verwater had het zwaar tegen Jim Hendrikx. Jim won de eerst, waarna Yannick een 4-1 voorsprong nam. Jim knokte zich terug tot 3-4. Jim kreeg hierna breakpoints voor 4-4. Op de service van Yannick werd het 0-40 en waren er drie breakpoints. Yannick werkte ze weg, maar opnieuw kreeg Jim de kans om 4-4 gelijk te trekken. Met een mooie een rally met heel veel touch korte hoeken en kansen over en weer, smashte uiteindelijk Jim een diepe smash in het net. Dit was het sleutelpunt voor de wedstrijd. Yannick pakte de tweede en ook de derde set.

Bij de heren maakten de geplaatste spelers geen fouten. Zo won later op de middag ook de tweede geplaatste Mattheo Knoop met 6-4,6-4 van Niels Visker. Ook de Nederlandse kampioen t/m 18 jaar, Zachary Eisinga, schaarde zich bij de laate acht door in drie sets te winnen van Laurens Deelstra. In de avondwedstrijd won Nathan de Veer van Bakkum speler Ruud Vis. In een goede wedstrijd met van beide kanten harde slagen pakte Nathan met 6-3,6-4 de winst. Teamgenote Kim van der Horst redde het ook niet tegen de vierde geplaatste Diana Chehoudi (1-6,2-6). Madelief Hageman zorgde voor een verrassing door herstellende van een blessure en vijfde geplaatste Dewi Dijkman te winnen. Topfavorieten Noa Liang-A-Fong en Donnaroza Gouvernante wonnen hun wedstrijd overtuigend.

Donderdag zijn ook de dubbels gestart. De jeugdige Zachary Eisinga en Roland Stuurman wonnen knap van de geroutineerde combinatie Raymon Janson en Onno Kloosterboer. Morgen treffen zijn de eerste geplaatste combinatie Floris Pondzimek en Niels Visker. Outsiders bij de herendubbel zijn Bart de Gier met Alban Meuffels en Yannick Ebbinghaus met Bart van Kampen.

In de damesdubbel zijn Eva Vedder en Annick Melgers de hoogst geplaatste dubbel.

« Terug

» Nieuws archief