Nieuws

Roderik Franken zorgt voor verrassing in Central Park toernooi

Na de eerste set verloren te hebben met 6-3 tegen de vijfde geplaatste Stefan de Jong, kon Rodrik meer het spel dicteren door een steeds beter draaiende service. In eerste instantie was Stefan taaier dan zijn Heerhugowaard tegenstander. Maar door steed scherper en beter te serveren kon Roderik net iets aanvallender spelen. Rodreik pakte de tweede set in de tiebreak. In de derde set kwam hij 5-3 voor. Stefan behield zijn service. Roderik begon met een sterke service naar buiten. Daarna volgde nog een oploop actie. Roderik kwam op 40-30. Dooor een over rollende bal moest er een let worden gespeeld. Hierna serveerde hij de partij uit met een ace door het midden.

Andere verrassingen waren er niet. Jasper won overtuigend van Michel Kapteijns met 6-1,6-1. De tweede geplaatste Sander Arends won met zijn aanvallende spel ruim van Casper Bonapart.

Bij de dames redde de Heerhugowaard speelster Nina Kruijer het niet tegen de tweede geplaatste Bernice van de Velde.

Dominique Karregat won in een Noord-Hollands onderonsje van Anniek van Rossum (6-4,6-4). Anniek kwam na setverlies nog met 4-1 voor. Maar hierna trok Dominique toch nog de partij naar zich toe.

Karen Nijssen leek lange tijd op de overwinning af te stevenen tegen de zevende geplaatste Janneke Wikkerink.  beide speelsters trokken veelvuldig naar het net. Na setwinst en het zicht op de winst mislukte een paar volley's bij Karen. Hierna kantelde de wedstijd en trok Janneke via de tiebreak de tweede set naar zich toe. Hierna lag het momentum bij Janneke en pakte ook de derde set.

In de laatste enkel wedstrijd van de dag zorgde Inge van Dijkman nog voor een verrrassing door vijfde geplaatste monique Zuur uit te schakelen met 6-4,6-1.