Nieuws

Finaledag Wijkom Open

Op een klein plasje na lagen de banen bij ArthurHoorn's racketcentre er perfect bij. Waar in de omgeving er nog grote plassen op de tennisbanen lagen, kon er bijna op de geplande tijd in Beverwijk gestart worden. Om 10.45 is de damesfinale gestart.

In de damesenkelfinale stonden de vierde geplaatste Eva Vedder en de ongeplaatste Lexie Stevens tegenover elkaar. Eva begon met serveren, maar speelde iets te gehaaste punten en moest haar service inleveren. Maar in de volgende game kon Eva de stand weer gelijk trekken door sterke forehand. Hierna serveerden de beide speelsters lastig genoeg om het intiatief in de rally te pakken en hun eigen service te behouden. Eva veelvudig door een scorende losse forehand en Lexie door iets iets kortere bal aan te pakken en geplaatst in de hoek te scoren. de tiebreak moest uiteindelijk de doorslag geven. Lexie leidde met 5-2 en 6-4, maar uiteindelijk pakte Eva opnieuw de tiebreak. In de tweede set pakte Eva door. Via 4-0 won zij met 6-1 ook de 2e set en pakte Eva de titel van het 20e Wijkom Open. 

De herenfinale tussen de bedwinger van Bart de Gier, de vierde geplaate Ruben Koning en de tweede geplaatste Mattheo Knoop belooft een aantrekkelijke wedstrijd te worden. En dat kwam volledig uit. Mattheo moest zijn eerste serviegame inleveren en liep steeds net een game achter. Ruben kwam soms in de problemen, o.a. door wat dubbelfouten, maar kon dat vaak met zijn versnellende forehand steeds net repareren. Uiteindelijk pakte hij met 6-4 de eerste set. Mattheo beet zich in de rally's vast en probeerde meer ballen terug te brengen en als het kon te counteren. Ruben ging hierdoor iets meer foutjes maken. Dat leverde al een vroege break in de tweede set op en dat was voldoende om de set met 6-2 binnen te halen. In de derde set ging het tot 4-4 gelijk op. Ruben won opnieuw zijn servicegame. Matheo serveerde de hele westrijd sterk, maar dat lukte op moment supreme net niet. Hierdoor werd Ruben de opvolger van Bart de Gier en kreeg hij uit handen van Rene Mulder van Wijkom de overwinningsbloemen.

De herendubbel bracht alles wat dubbelen zo leuk maakt. Veel wisselende opstellingen, scherpe passing, felle volley's en mooie reactie rally's. De titel ging naar Alban Meuffels en Bart de Gier die de tiebreak in de errste set wonnen en daarna hun hoge nioveau vasthielden (7-6, 6-1).

Traditioneel is de slotwedstrijd van het Wijkom Open het gemengddubbel. De oorsprong van het toernooi ligt in het gemengddubbel. Dat maakt dit toernooi zo uniek en bijzonder. Met veel poachende spelers bij het net was het een zeer attractieve wedstrijd met wisselende kansen. Uiteindelijk bleken het De Gouw koppel Bo Verhulsdonk en Alexander Nonnekes net iets sterker dan hun Bakkum opponenten Gaby Beelen en Ruud Vis (7-6(4),6-4).

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Met veel jonge spelers, gemixed met oude rotten in een zeer sportieve en respectvolle sfeer en volop strijd gedurende de hele week. Het was de hele week genieten bij het eerste graveltoernooi van Nederland op de weer uitstekende banen bij Arthur Hoorn's Racketcentre. Want ondanks alle vorst waren de banen in wedstrijdconditie! En dat leverde tennisplezier voor de spelers en de toeschouwers op. Hoe mooi kan het zijn?!

Later meer.

« Terug

» Nieuws archief